Ensilunta odotellessa voi muistella mennyttä kesää

5.11.2015 / Asuminen / Yleiset

Vitapoliksella on ollut kaksi kesää mahdollisuus vuokrata viljelylaatikko hoivakoti Hannalan läheisyydestä. Laatikoissa on kasvanut niin hyötykasveja kuin kukkasia. Laatikoihin tuodaan keväällä multa ja alueen laidalla on käsipumppu kasteluvettä varten.

Sanna-Kaisa Raivion laatikossa kasvoi tänä kesänä mm. perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, naurista, punajuurta, kurpitsaa, hernettä, papua, salaatteja, basilikaa, tilliä, persiljaa ja kehäkukkaa.

”Vitapolis on antanut ihanan mahdollisuuden ryhtyä viherpeukaloksi, vaikka asunkin kerrostalossa”, kehuu Sanna-Kaisa. Laatikkoviljelyn eduiksi verrattuna maaviljelyyn Sanna-Kaisa mainitsee rikkakasvien vähäisyyden ja selkäystävällisen korkeuden.

”Aion ehdottomasti ottaa ensivuonnakin laarin, koska on mielekästä ja terapeuttista kasvattaa omaa tuotosta. Plussaa on myös se, että laari on juuri oikean kokoinen ja mikä parasta – se on aivan lähellä”, jatkaa Sanna-Kaisa.

Viljelylaatikoiden ulkopuolelta Vitapoliksen tyytyväinen asukas haluaa mainita vielä sen, että matonpesupaikkakin on aivan vieressä!