Keikkatyölainenkin voi asua kuin kotonaan

8.12.2015

Kinkomaan Vitapoliksessa nautitaan asumisesta. Päijänteen rantamaisemissa asuu vakituisten asukkaiden lisäksi Jyväskylän seudulla työkomennuksella olevia ammatti-ihmisiä. Yritykset voivat vuokrata Vitapoliksessa majoitustilaa pidempää tai lyhyempää käyttöä varten.

Vitapoliksen päärakennuksessa on ollut tämän vuoden aikana pitkäaikaisessa majoituksessa noin sata ihmistä. Yksittäiset yritykset ovat vuokranneet tiloja muutamasta huoneesta jopa noin 40 huoneeseen.

Automaattisten sammutuslaitteiden asennus- ja suunnitteluliike JH-Sprinkleriurakointi Oy löysi tarvitsemansa majoitustilat Vitapoliksessa sijaitsevasta pienkerrostalosta.

Yritys vuokrasi Jyväskylän seudulla työskenteleville asentajilleen noin 120 neliömetrin asunnon, jossa työntekijät voivat asua keikkatyöstä huolimatta kodinomaisesti.

”Meillä on tällä seudulla isoja projekteja, jotka vaativat läsnäoloa. Vuokratussa asunnossa on viisi huonetta ja keittiö. Siellä on iso olohuone, joten majoittujien ei tarvitse olla vain omissa oloissaan. Tämä oli edullinen ratkaisu hotellihuoneisiin verrattuna”, JH-Sprinkleriurakoinnin projektipäällikkö Tomi Parkkinen kertoo.

Parkkinen sanoo yrityksellä olevan jatkuvasti majoitustarvetta ympäri Suomea. Vitapoliksen Ankkalinna-talosta löytyi tarpeeseen sopiva ratkaisu.

”Asunnossa on majoittunut kolme ihmistä, mutta jatkossa majoittujia on todennäköisesti 4–5. Jos majoitustarve edelleen kasvaa, haemme samantyylistä asumisratkaisua”, Parkkinen miettii.

Majoitustilojen lisäksi JH-Sprinkleriurakointi löysi Vitapoliksesta sopivan toimistotilan. Parkkinen muutti työpisteensä lokakuun alussa Vitapoliksen päärakennukseen.

”Minulla on nyt lyhyt työmatka ja tarvittavat palvelut ympärillä. Työhuone Vitapoliksesta oli kustannustehokas vaihtoehto”, Parkkinen laskee.

Tilat saa valmiiksi kalustettuna

Kinkomaan Vitapoliksen aluepäällikön Mika Karjalaisen mukaan päärakennuksessa on tällä hetkellä yrityksille tarjolla valmiita majoitustiloja. Niitä voi vuokrata kokonaispalvelukonseptilla, johon kuuluu tilojen lisäksi muun muassa niiden kalustaminen ja siivous.

”Olemme tarjonneet majoituspalvelua päärakennuksessa vuoden 2015 alusta, ja kysyntää vaikuttaa olevan paljon. Kehitämme koko ajan majoituskonseptiamme, jotta se vastaa yritysten tarvetta esimerkiksi oheispalvelujen osalta”, Karjalainen sanoo.

JH-Sprinkleriurakoinnin Parkkinen pitää hyvänä mallia, jossa yritys saa käyttöönsä valmiiksi kalustetun majoitustilan.

”Tällainen vuokraustapa on yritykselle helppo. Tilojen kalustamisessa olisi oma vaivansa.”