Kerrostaloasuntoja järven rannalla. Myyntiesittely ke 11.6. klo 18.

6.6.2014 / Asuminen / Rakentaminen / Yleiset

Tarkemmat tiedot myytävistä asunnoista täältä.

Muuramen Kinkomaan asumistarjonta laajenee edelleen, kun Vitapoliksessa tulee myyntiin kerrostaloasuntoja kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta Impilinnasta. Vitapoliksen palvelutarjonta kasvaa muutenkin, alueelle etsitään ahkerasti eri palveluiden tarjoajia.

Impilinnan asuntojen myynti alkaa kesäkuun puolivälissä, jolloin myyntiin tulee kymmenen asuntoa. Impilinnan asunnot ovat suurimmalta osin kaksioita.

”Impilinna monipuolistaa asumistarjontaa Vitapoliksessa. Se tuo samalla lisää pontta uusien kerrostaloasuntojen rakentamiseen, jotka sijoittuvat Impilinnan ympärille Päijänteen rantaan. ”, projekti-insinööri Anna Tiainen Jykes Kiinteistöt Oy:stä sanoo.

Impilinna muutettiin tänä keväänä asunto-osakeyhtiöksi, joka sai nimekseen Asunto Oy Muuramen Kinkoranta. Viisikerroksisessa talossa on kaikkiaan 36 asuntoa.

Impilinnaan tehtiin 1990-luvun alussa täydellinen peruskorjaus. Tämän kesän alussa on korjattu rakennuksen julkisivua, muun muassa lasitettu kaikki parvekkeet. Lisäksi on parannettu talon ilmanvaihtoa ja uusittu käytäväpintoja.

Vuonna 1956 rakennettu Impilinna toimi alun perin Kinkomaan sairaalassa työskentelevien naisten asuntolana. Päijänteen rannalla sijaitseva kivikerrostalo on hyvä esimerkki 1950-luvun työsuhdeasuntorakentamisesta.

Tontteja kaavoitettu uusille kerrostaloille

Kinkomaan Vitapoliksessa on Impilinnan viereen kaavoitettu neljä kerrostalotonttia, joille on suunniteltu rakennettavaksi myöhemmin moderneja kerrostaloja.

”Alueelle syntyy koko ajan lisää palvelutarjontaa ja kysyntää palveluille. Tällä hetkellä Vitapolikseen etsitään aktiivisesti erilaisia hyvinvointipalveluja tarjoavia yrityksiä. Toki tiloihin mahtuu muidenkin alojen yrittäjiä”, Tiainen kertoo.

Vitapolis kehittyy askeleittain hoiva-asumista monipuolisemmaksi alueeksi. Kaksi kesää sitten alueelle valmistui kaikkien vapaassa käytössä oleva frisbeegolf-rata. Vitapoliksen asukkaille on tarjolla myös arkipalveluja muun muassa siivoukseen ja puutarhatöihin.

”Tämän kesän uutuus on vuokrattavat viljelylaatikot. Ne pystytetään juhannukseen mennessä aistipuiston viereen. Kuka tahansa voi vuokrata laatikoita käyttöönsä, vaikka ensisijaisesti ne on tarkoitettu Vitapoliksen asukkaille”, Tiainen sanoo.

Vitapoliksen alueelta on myyty vuoden 2014 aikana neljä omakotitalotonttia. Kaikkiaan alueelle on kaavoitettu 23 omakotitalotonttia, joista yhdeksän on vielä myymättä. Näistä yhdeksästä tontista myynnissä on tällä hetkellä kolme.

Vitapoliksen alueen omistaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis, ja alueen kokonaisvaltaisesta kehittämistyöstä ja hallinnoinnista vastaa Jykes Kiinteistöt Oy. Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapoliksen omistavat Jykes Kiinteistöt Oy, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Muuramen kunta.

Lisätietoja:
Jykes Kiinteistöt Oy, projekti-insinööri Anna Tiainen, puh. 050 911 0573, anna.tiainen@jykeskiinteistot.fi