Uusi hoivakoti Paatela – hoivaa, kulttuuria ja luonnonläheisyyttä Vitapoliksessa

3.3.2014 / Asuminen / Rakentaminen / Yleiset

Hoivakoti Paatela on aloittanut toimintansa Kinkomaan luonnonkauniissa kulttuurimaisemassa Päijänteen rannalla. Paatela sijoittuu historiallisesti arvokkaaseen, museoviraston valvonnassa
peruskorjattuun ns. lastensairaalarakennukseen Kinkomaan Vitapoliksen alueella. Rakennus on sisältä modernisoitu vastaamaan täysin tämän hetken hoivakotivaatimuksia. Tilavissa yhden hengen huoneissa on kylpyhuone. Sauna on asukkaiden yhteisessä käytössä. Laajat parvekkeet (n. 100 m2) ja viihtyisät, puistomaiset piha-alueet tuovat luonnon käden ulottuville. Asukaspaikkoja hoivakodissa on 29.

Hoivakoti Paatela on nimetty rakennuksen suunnittelijan, arkkitehti Jussi Paatelan mukaan.
Rakennuksen peruskorjaus on maksanut n. 3,5 miljoonaa euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myönsi hankkeelle suoraa investointiavustusta miljoona euroa. Saneerauksen pääsuunnittelijana on ollut arkkitehti Pekka Paavola.

Palvelujen tuottajana Paatelassa on VitaDays Oy yhteistyössä Jyväskylän Yksityissairaala Oy:n kanssa. Kokemusta alueella toimimisesta yhtiöillä on aina vuodesta 1996 lähtien.

Hoivakoti Paatelan tärkeä tehtävä on olla viihtyisä ja lämminhenkinen koti niille, jotka eivät enää pysty asumaan omassa kodissaan. Hoivatyötä toteuttamassa on moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat mm. geriatri, sisätautilääkäri, kuntoutuslääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kaksi muistihoitajaa, vanhustenhuollon erityisammattitutkinnon suorittanut hoitaja ja useita kokeneita lähihoitajia. Omassa hoivakodissa onnistuu niin kuntoutus kuin saattovaiheen hoitokin.

Arjen elämää värittävät yhteiset hetket kulttuurin moninaisuudesta nauttien. Musiikin ja kuvataiteen lisäksi päästään tulevaisuudessa nauttimaan myös näyttämötaiteesta omalla pihalla. Ympäröivä luonto on jatkuvan seurannan kohteena ja kasvun ihmettä päästään näkemään oman pihan tuotteiden muodossa.

Vitapoliksen alueen ja rakennukset omistaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis.  Sen omistavat Jykes Kiinteistöt Oy, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Muuramen kunta. Vitapoliksen alueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja hallinnoinnista vastaa Jykes Kiinteistöt Oy.

”Kasvava asiakaskunta lisää kysyntää myös pienille yrityksille alueella. Vitapolis houkutteleekin edelleen uusia palveluntarjoajia alueelleen”, mainitsee Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala.

Lisätietoja
Jykes Kiinteistöt Oy, toimitusjohtaja Juha Takala, p. 050 574 8434, juha.takala@jykeskiinteistot.fi
VitaDays Oy, toimitusjohtaja Kimmo Kaipia, p. 045 7750 7740, kimmo.kaipia@vitadays.fi