Vitapolikseen noussee kerrostalo järven rannalle!

25.2.2016

Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis Oy ja Rakennusliike Porrassalmi Oy ovat allekirjoittaneet varaussopimuksen Muuramen Vitapoliksessa sijaitsevasta tontista. Rakennusliike Porrassalmen on tarkoitus rakentaa Vitapolikseen seitsenkerroksinen asuintalo.

Ensisuunnitelmien mukaan kerrostaloon tulisi 41 huoneistoa. Pienimmät asunnot ovat hieman alle 40 neliömetrin yksiöitä ja pieniä kaksioita ja suurimmat yli 80 neliömetrin neljän huoneen ja keittiön asuntoja. Jokaiseen kerrokseen on tarkoitus tehdä kuusi asuntoa. Ylemmissä kerroksissa on mahdollista yhdistää useampi huoneisto yhdeksi asunnoksi.

Jokaisesta asunnosta on vesistönäkymä. Kaikkiin asuntoihin on suunniteltu sauna, joka asukkaan niin halutessa muutetaan vaatehuoneeksi. Lämmitettyjä autotalleja on tarkoitus tehdä viidelle autolle. Kohteen pääsuunnittelijana toimii UKI Arkkitehdit Oy.

”Näemme Vitapoliksen ensiluokkaisena kerrostaloalueena, jossa on tarjolla monipuoliset palvelut. Tontille on mahdollisuus rakentaa kerrostalokohde luonnonrauhaan järven rannalle”, Rakennusliike Porrassalmen toimitusjohtaja Timo Porrassalmi sanoo.

Vitapoliksen alueella on asukkaille tarjolla monipuoliset palvelut ja liikuntamahdollisuudet. Muuramen Kinkomaalla on vastikään laajennettu koulua ja Vitapoliksen päärakennuksessa toimii päiväkoti. Lisäksi Kinkomaalla avataan syksyllä 2016 ruokakauppa. Kerrostaloon muuttaville tulee tarjolle venepaikkoja ja optiona rantasauna.

”Tontin varaussopimus on osoitus Vitapoliksen alueen kehittymisestä suunnitelmiemme mukaan. Yksi tavoite on ollut, että alueen eteläosaan päästään rakentamaan uutta. Kerrostalohanke monipuolistaa alueen asumismahdollisuuksia”, Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Takala sanoo.

Jouluksi 2017 uuteen kotiin

Rakennusliike Porrassalmi aloittaa kerrostalokohteen ennakkomarkkinoinnin maaliskuun aikana. Toimitusjohtaja Porrassalmen mukaan rakentamispäätös tehdään ennakkomarkkinoinnin kysynnän perusteella.

”Tavoitteena on käynnistää jatkosuunnitelmien teko vielä ennen kesälomia. Tällöin rakentaminen voisi alkaa tulevana syksynä. Tällä aikataululla ensimmäiset asukkaat pääsisivät muuttamaan uusiin koteihinsa jouluksi 2017”, Porrassalmi laskee.

Vuonna 1948 perustettu Rakennusliike Porrassalmi palvelee asiakkaitaan Keski-Suomessa. Perheyrityksen rakennustoiminta kattaa uudis- ja korjausrakentamisen eri osa-alueet julkisesta rakentamisesta asuinrakentamiseen ja teollisuusrakentamisesta liike- ja toimitilarakentamiseen. Oman asuin- ja liikerakennustuotantonsa yritys aloitti jo 1960-luvulla.

Vitapoliksen alueen omistaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis, ja alueen kokonaisvaltaisesta kehittämistyöstä ja hallinnoinnista vastaa Jykes Kiinteistöt Oy. Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapoliksen omistavat Jykes Kiinteistöt Oy, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Muuramen kunta.