Vitapoliksen uusi 60-paikkainen hoivakoti Hannala on valmis

1.10.2013

Jyväskylän kaupunki aloittaa toimintansa Hoivakoti Hannalassa Muuramen Kinkomaalla lokakuun alussa

Kinkomaan Vitapolikseen on valmistunut noin 60-paikkainen Hoivakoti Hannala. Hannalan käyttäjäksi tulee Jyväskylän kaupunki, joka aloittaa toiminnan uudessa hoivakodissa lokakuun alussa.

Hoivakoti Hannala, josta käytettiin aiemmin nimeä Hoivakoti Toivola, sijoittuu Muuramen Kinkomaalla Lundintien ja Parantolantien väliseen kulmaukseen. Hoivakodissa on neljä 15 hengen ryhmäkotia, ja se on suunnattu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Hoivakoti Hannalan rakennutti Vitapolis Asunnot Oy, joka vuokrasi kiinteistön pitkällä vuokrasopimuksella Jyväskylän kaupungille.

”Uusi hoivakoti tuo lisää tarjontaa Vitapolikseen ja laajentaa alueen palveluverkostoa. Rakennusprojekti osoittaa, että alueelle voidaan toteuttaa ratkaisuja sekä julkisen että yksityisen sektorin palvelutarpeisiin”, Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala sanoo.

Hannalan tiloihin muuttavat Jyväskylän vanhuspalveluiden pitkäaikaishoidon osasto 6:n ja Keljossa sijaitsevan ryhmäkoti Purolan asukkaat. Pitkäaikaishoidon osasto 6:n toiminta vaihtuu Hoivakoti Hannalassa palveluasumiseksi. Muutos on merkittävä, sillä palveluasumisessa laitosmainen eläminen muuttuu kodinomaiseksi. Hoivakodin uudet, ajanmukaiset tilat mahdollistavat esimerkiksi asukkaiden yhdessä toimimisen toisella tavalla kuin sairaalaympäristössä.

”Asukkaat saavat sisustaa Hannalassa uudet huoneensa kotoaan tuoduilla huonekaluilla. Lokakuun ensimmäisenä päivänä asukkaita odottavat omannäköisensä huoneet. Tuttu henkilökunta siirtyy mukana ja helpottaa siten asukkaidemme sopeutumista uusiin tiloihin”, kertoo Jyväskylän kaupungin pitkäaikaishoidon palvelupäällikkö Tarja Ruuhilehto.

Hoivakoti Hannalan rakennushanke valmistui suunnitellun aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Hannalan arvonlisäveroton kustannusarvio oli 5,9 miljoonaa euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myönsi hankkeelle investointiavustuksen.

Hannala on Vitapoliksen toinen uusi hoivakoti. Ensimmäinen uudiskohde, yksityinen Hoivakoti Rantala, valmistui vuoden 2012 alussa.

Hoivakotien yhteyteen on rakennettu uudenlainen aistipuisto, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota liikkumisen esteettömyyteen ja penkkien käyttömukavuuteen. Puistoon on istutettu turvallisia kasveja, jotka tarjoavat iloa hoivakodin asukkaiden kaikille aisteille.

Vitapoliksen alueen ja rakennukset omistaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis, ja alueen kokonaisvaltaisesta kehittämistyöstä ja hallinnoinnista vastaa Jykes Kiinteistöt Oy. Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapoliksen omistavat Jykes Kiinteistöt Oy, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Muuramen kunta. Yleishyödyllisen Vitapolis Asunnot Oy:n omistaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis.

Lisätietoja:
Jykes Kiinteistöt Oy, toimitusjohtaja Juha Takala p. 050 574 8434
Jyväskylän kaupunki, palvelupäällikkö Tarja Ruuhilehto p. 050 354 7427
www.vitapolis.fi