Vitapolis Asunnot Oy myytiin

6.9.2017

Vitapolis Asunnot Oy myytiin

KOY Kinkomaan Vitapolis on myynyt tytäryhtiönsä Vitapolis Asunnot Oy:n Avain Palvelukodit Oy:lle. Vitapolis Asunnot Oy on vuonna 2009 perustettu yleishyödyllinen yhtiö, joka on rakennuttanut Vitapoliksen kolme hoivakotia. Kauppakirja allekirjoitettiin 6.9.2017. Hoivakotien asukkaille ja työntekijöille kauppa ei aiheuta muutoksia. Uusi omistaja jatkaa hyvää yhteistyötä hoivayritysten kanssa.

Avain Palvelukodit ostaa Vitapolis Asunnot Oy:n

Avain Palvelukodit on palvelukotien omistamiseen erikoistunut yleishyödyllinen yhtiö, jonka tavoitteena on tarjota ikääntyville, liikuntaesteisille sekä muuten palvelukotien kaltaista asumista tarvitseville ihmisille laadukasta ja turvallista asumista. Avain Palvelukotien osaomistajana on Avain Yhtiöiden lisäksi keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera.

”Olemme tyytyväisiä, että saimme kiinteistöille luotettavan ja vakavaraisen omistajan, joka uskoo alueen vetovoimaisuuteen”, sanoo KOY Kinkomaan Vitapoliksen toimitusjohtaja Seija Takanen.

Yhtiöllä on hoivakoteja 13 paikkakunnalla ja kaupalla Avain Palvelukodit laajentaa toimintaansa Jyväskylän seudulle.

”Vitapoliksen tarjoamat palvelukodit sopivat hyvin meidän nykyisen kiinteistösalkkumme jatkoksi ja täydentävät tuotetarjontaamme Keski-Suomessa, jossa meillä ei aikaisemmin ole ollut palvelutaloja”, kertoo Avain Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Liukku.

Kaupassa myydyissä kolmessa hoivakodissa on noin 5531 m² ja 150 asukaspaikkaa. Avain Palvelukodeille siirtyneiden kiinteistöjen arvo on reilu 10 miljoonaa euroa. Vuonna 2012 valmistuneessa hoivakoti Rantalassa toimijana on Attendo Oy. Jyväskylän kaupungin käyttöön on rakennettu 60-paikkainen Hoivakoti Hannala vuonna 2013. Hoivakoti Paatela saneerattiin entisen lastensairaalan tiloihin vuonna 2013. Hoivakoti Paatelassa on toimijana Esperi Care Oy.

Kinkomaan alue kehittyy

Seija Takanen luottaa Kinkomaan alueen vetovoimaisuuteen: ”Vitapolis on saamassa uuden kehitysvaihteen päälle. Omakotialueen tontit ovat kahta vaille myyty ja kerrostalohankkeista neuvotellaan usean toimijan kanssa. Uuden toimijan saaminen alueelle on osa alueen kehittämisen suunnitelmaa. Uskonkin, että uudet ajatukset ja uudet kumppanit vauhdittavat alueen rakentumista vetovoimaiseksi ja vireäksi.”

”Kinkomaa on Muuramen voimakkaimmin kasvava taajama. Vitapoliksen kehittymisen myötä alueelle on saatu palveluja ja työpaikkoja. Nyt tehty kauppa on jatkumo tälle hyvälle kehitykselle ja varmistaa osaltaan Kinkomaan alueen vetovoimaa ulkopuolisten toimijoiden ja sijoittajien silmissä”, kertoo Ari Ranta-aho, Muuramen kunnanjohtaja.

Lisätietoja:

Vitapolis Asunnot Oy

Seija Takanen, toimitusjohtaja

040 519 5732

seija.takanen@jykeskiinteistot.fi

Avain Yhtiöt Oy

Perttu Liukku, toimitusjohtaja

020 7624 710

perttu.liukku@avainyhtiot.fi