Nyt on hyvä aika ostaa oma asunto Päijänteen rannalta

As. Oy Muuramen Kinkoranta eli Impilinna

Haaveiletko huolettomasta kodista historiallisessa kerrostalossa ihanan järviluonnon ympäröimänä? Vitapolis on vireä asuinalue Muuramen Kinkomaan perinteikkäällä parantola-alueella. Vitapoliksen eteläosasta Päijänteen rannalta löytyy kerrostaloasujien unelma, Impilinna. Se on 1950-luvulla rakennettu 5-kerroksinen valkoinen kivikerrostalo. Luonnonkaunis alue sijaitsee Päijänteen vesireitin tuntumassa.

Impilinnan asuinhuoneistot ovat nyt myynnissä!

Impilinnassa on 36 yksilöllistä kaksiota ja yksiötä. Erilaisia pohjaratkaisuja on 10: asuntojen pinta-alat ovat 25–65 m².  Suurimmassa osassa asunnoista on omat parvekkeet, ja jokaisen asunnon ikkunoista on suora näkymä Päijänteelle tai Kangaslammelle. Huoneet ovat valoisat, ja osassa asunnoista on ikkunat kolmeen suuntaan.

Katuosoite on Kinkoranta 16, 40930 Kinkomaa.

Myytävät asunnot https://www.kiinteistomaailma.fi/haku

Luonnonläheisiä asuntoja

Omalla tontillaan seisovalle kerrostalokaunottarelle on tehty hellä kasvojenkohotus kesällä 2014, kun sen julkisivun rappauksia korjattiin, parvekkeet kunnostettiin ja lasitettiin, rappukäytävien lattiapinnat uusittiin ja seinät maalattiin. Rakennukseen on tehty myös laaja peruskorjaus 1990-luvulla, jolloin uusittiin mm. ikkunat, käyttövesi- ja viemäriputkistot.

Yhteisöllisyys on osa Impilinnaa!

Impilinnassa on sen historian ansiosta erittäin monipuoliset yhteiset tilat. Talossa on suuri kerhotila ja kuntosali sekä ulkovälinevarasto. Impilinnassa on myös kaksi saunaosastoa sekä pyykkitupa ja kuivaushuone. Lisäksi jokaisella asukkaalla on oma varasto ullakolla ja kellarissa.

Nuorten neitojen Impilinna 1950-luvulla

1950-luvulla Kinkomaa oli keskellä maaseutua. Suomeen oli kuitenkin perustettu valtakunnallinen sähköverkko, ja niin Impilinnaankin saatiin alusta pitäen sähköt.

Valkeaksi rapatuissa asuinnoissa oli yhteiset wc- ja kylpytilat sekä pistorasiat, joihin neidot kiinnittivät omat radiot ja hiuskihartimet. Yhteisistä tiloista löytyi myös tv- vastaanotin, jonka kautta ihailtiin Lenita Airiston tyylikkäitä kuulutuksia ja kauniita kampauksia.

Impilinnan emännällä oli täysi työ kaitsea nuoria naishoitajia ja -lääkäreitä. Pula-aika oli ohi, kahvia sai lähikaupasta ja coca-cola, pillifarkut ja purukumi ilmestyivät markettien hyllyille. Parantolan hoitotyössä päiväunelmointiin ei ollut aikaa, mutta Impilinnan ovien takana vaaleat kutrit heilautettiin vapaiksi hilkan alta, huuliin sipaistiin Sans Egalia ja ikkunat avattiin Päijänteelle.

Neidot haikailivat lauantai-iltaisin lavatansseihin ja suomalaisten uuden intohimon – tangon – pyörteisiin. Joukolla unelmoitiin kylän pojista ja kuunneltiin Olavi Virtaa ja Annikki Tähteä. Tiettävästi aina joku onnistui karkaamaan rimpsalle, ja voi sitä iloa, kun pääsi motskarin kyydissä sifonkihuivi kaulassa hulmuten tansseihin tai eläviin kuviin katsomaan James Deania!