Vitapoliksessa jokainen ihminen on tärkeä

Vitapolis on luotu ihmisille, jotka nauttivat luonnon läheisyydestä ja toisaalta laadukkaiden palvelujen saatavuudesta ja nopeista kulkuyhteyksistä vilkkaisiin kaupunkikeskustoihin. Vitapolis on riittävän kaukana ja sopivan lähellä.

Vitapolis on koko ajan kehittyvä asumisympäristö, jonka palvelut ovat vapaasti kaikkien alueen asukkaiden, työntekijöiden, kuntalaisten ja matkailijoiden käytettävissä.

Vitapoliksessa näkyy elämän koko kirjo. Lapset kasvavat turvallisessa ympäristössä missä koulu ja päiväkoti ovat kävelymatkan päässä ja luonto houkuttelee leikkeihin. Ikäihmisille on tarjolla palveluja ja harrastusmahdollisuuksia. Vitapoliksessa eri sukupolvet elävät rinnakkain täyttä elämää.

Tutustu Vitapoliksen alueeseen kuva-albumissa!

Liikunta ja ulkoilu

Vitapolis on ihanteellinen paikka elää aktiivista elämää liikunnallisten harrastusten parissa. Päijänteen rantaviivaa riittää melkein 2 kilometriä, ja alueelle on suunnitteilla vilkas laivalaituri ja tällä hetkellä meillä on vuokrattavana soutuveneille paikkoja.

Vesireitti on nopea yhteys lähikaupunkeihin ja Päijänteen saaristoon. Vitapoliksen ikihonkia kasvava ympäristö tarjoaa myös lenkkeilypolkuja, valaistuja hiihtolatuja ja pyöräilyreittejä. Tenniskenttä on asukkaiden käytössä. Urheilukenttä ja uimahalli ovat lähellä, ja Muurame Golf sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä.

Vitapoliksen aluetta kiertää yhdeksän ulkoilurastia, joissa kerrotaan alueen historiallisista rakennuksista, ympäristöstä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Reitti alkaa päärakennuksen edestä, ja rastit kiertää noin 45 minuutissa. Esteettömiä rasteja ovat numerot 1, 3, 5, 7, 8 ja 9. Karttoja saa valkoisesta postilaatikosta päärakennuksen edessä olevalta nurmialueelta.

Alueella on myös frisbeegolf-rata kaikkien vapaassa käytössä. Kartta löytyy pdf-tiedostona sivun oikeasta laidasta tai nappaa qr-koodi. Kiekkoja saa lainaksi tai voit pelata omilla kiekoilla. Kysy kiekkoja: mika.karjalainen@jykeskiinteistot.fi

Kulttuuri ja tapahtumat

Vitapolis on osa Kinkomaan perinteikästä asuin- ja sairaala-aluetta. Vitapoliksesta pääsee kätevästi Muuramen ja Jyväskylän keskustoihin nauttimaan niin teatterista, musiikista kuin muustakin kulttuuritarjonnasta.

Vitapoliksessa järjestetään ympäri vuoden myös omia tapahtumia ja asukasiltoja, yhdistys- ja seuratoimintaa. Perinteisiä tapahtumia ovat muun muassa Kesäilta Vitapoliksessa -tapahtuma kesäkuussa. Silloin alue täyttyy muun muassa musiikista, teatterista, poniajelusta ja kasvomaalauksista. Elokuun 15. vietämme Marjatan päivää päärakennuksen edessä seisovan patsaan kunniaksi. Silloin pakkaamme eväät ja viltin ja nautimme loppukesän päivästä Marjatan puistossa piknikin ja peräkonttikirppiksen merkeissä.

Mukana tapahtumien järjestelyissä on mm. Kinkomaan kyläyhdistys.

Katso uutiset ja tapahtumat Ajankohtaista-sivulta!