Tapahtuu

Piknik päärakennuksen nurmikentällä 5.9.2021 klo 13-16

Tervetuloa viettämään syksyistä piknikiä Vitapolikseen! Eväät saat ostettua Innolan nuorten kahviosta ja Kinkomaan kyläyhdistys paistaa makkaraa. Toki voit pakata oman eväskorisi ja tulla nautiskelemaan tapahtumasta. Innolan nuoret järjestävät tekemistä lapsille ja Kinko Brass viihdyttää kaikkia musiikillaan klo 13.30.

 

Houkuttelemme ihmisiä tutustumaan Vitapoliksen alueeseen kävellen. Aluetta kiertää kevyen liikenteen väylät ja sen varrella on upeita Päijänne-maisemia, pieni Kangaslampi ja viljelylaatikot. Alueen pohjoispäässä on leikkikenttä, josta löytyy mm. pingispöytä.

 

Samana päivänä myös Vitapoliksen uuden frisbeegolfradan avajaiskisat. Flex start klo 13.00 - 15.15.
Ilmoittautuminen Parantolan edestä eli vanhan ykkösväylän läheisyydessä.
Kierrokselle saa lähteä kun kolme kilpailijaa on valmiina kisakeskuksella.
Toivotaan ilmoittautumista Metrixissä:
https://discgolfmetrix.com/1895659&view=info
Mutta voit ilmoittautua myös paikanpäällä.
Vapaaehtoinen osallistumismaksu!
Maksu mobilepay: 14228
Sarjat :
1. alle 12v
2. alle 15v
3. metrix rating alle 800/ei ratingia
4. metrix rating alle 900
5. avoin
Kaikkien sarjojen top 3 palkitaan palkintojenjaossa klo 16.00. Palkinnon saadakseen täyttyy olla mukana palkintojenjaossa!
Lisäksi arvotaan kiekko kaikkien kesken ja muutamia muita palkintoja kaikkien niiden kesken ketkä eivät ole mitään voittaneet.
Palkinnot lahjoittaa Muuramen kunta sekä Discooter Finland Osk.

 

Iltapäivän päättää pihakirppis Mäkipajanrannan omakotialueella klo 15-17. Ota siis mukaan myös käteistä kahvilaherkkujen ja kirpputorilöytöjen varalta!

 

Puiden kaatoa ja alueen siistimistä

KOy Kinkomaan Vitapolis toteuttaa tämän vuoden aikana Vitapoliksen alueella puustonhoitotöitä. Toimenpiteisiin on haettu asianmukaiset luvat Muuramen kunnalta ja työt suorittaa Päijänteen metsänhoitoyhdistys. Tarkoituksena on poistaa huonokuntoiset puut mm. turvallisuussyistä. Alueella säilytetään parantola-alueelle ominainen terveellinen ja turvallinen puusto. Alueella on suojeltavia luontoalueita ja ne on otettu huomioon.

 

PUIDEN SIISTIMINEN JA POISTO

Parantolantien lehmusrivistö siistitään ja muotoleikataan. Kinkorannan varrella oleva lehmusrivistö poistetaan, koska se on alun perin istutettu liian syvään eikä sitä saa leikkauksella kunnostettua.

 

Kangaslammen ympäristöä siistitään suojelumääräykset huomioiden. Liito-oraville jätetään tarpeeksi latvustoa lentoreitille.

 

PUUSTON POISTO

Ylilääkärin talon ja Kinkorannan välinen kuusiaita poistetaan maisemaan kuulumattomana. Ylilääkärin talon, Kinkorannan ja Parantolantien väliseltä alueelta poistetaan puustoa niin, että alueelle ominainen ryhdikäs mäntykangas säilyy. Työ näillä alueilla tehdään elokuussa.

 

Alue Parantolantien länsipuolella, joka käsittää Vasarin, hoivakoti Paatelan ja omakotialueen ympäristön, siistitään ja harvennetaan jättäen puille tarpeeksi tilaa kasvaa. Tämän alueen puut kaadetaan osissa kuluvan vuoden aikana ja varastoidaan metsänlaitaan ennen pois kuljetusta.

 

AIKATAULU

Työt aloitetaan lehmusten hoitoleikkauksella touko-kesäkuun vaihteessa. Lehmuksien muotoleikkaus suoritetaan elokuussa ja samaan aikaan siistitään Kinkorannan ja ylilääkärin talon ympäristöä. Kangaslammen ympäristön siistiminen ajoitetaan mm. lintujen pesimisen kannalta oikeaan aikaan. Työt Vasarin, hoivakoti Paatelan ja omakotialueen ympäristössä suoritetaan useammassa erässä alkaen kesällä ja päättyen vuoden vaihteeseen.

 

HUOMIOITAVAT ASIAT

 

Liikkumista työskentelyalueella tulee välttää.

 

Pyydämme huomioimaan puiden kaadosta aiheutuvan liikenteen.